Taal doet Meer

KaNS Centraal doneert laptops en lespakketten aan taalleerlingen in Utrecht

Introductie van aandrager: Margot Peters

Stichting KaNS Centraal zet mensen in beweging. Niet alleen met OV-riskja’s in India en licht in Uganda, maar nu ook met taal in Utrecht. Onlangs heeft KaNS Centraal (voorheen HGB-V) 10 laptops en 80 lespakketten geschonken aan stichting Taal doet Meer.

Bij Taal doet Meer werken 600 vrijwilligers die kinderen en volwassenen in Utrecht helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Margot Peters van Maintenance Development, NedTrain, is één van die vrijwilligers en laaiend enthousiast over het werk. Ze geeft huiswerkbegeleiding aan een groep van 8 scholieren en taalles aan volwassenen. Margot: “Ik hoop dat mensen zich welkom voelen in Utrecht en dat ze evenveel kans op een baan of een opleiding krijgen als wij. Nederlands kunnen lezen, verstaan en spreken is daarvoor van essentieel belang, dus daar helpen we bij. Het geeft enorme voldoening om er aan bij te dragen dat de cursisten zich steeds beter kunnen redden. Bovendien is het een mooie symbiose: het is voor de vrijwilligers net zo interessant en leerzaam als voor de cursisten!”

Ze vroeg KaNS Centraal om steun. Margot gaat er nu voor zorgen dat er naast deze donatie structurele steun ontstaat van NS medewerkers aan Taal doet Meer. Binnenkort volgt dus meer!

contract laptops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

site TDM