Roparun team – 2017

Roparun team – 2017

Introductie van aandrager: Jaap Brouwer

Bewegen en hiermee gezondheid van kinderen ondersteunen, dat is het doel van een Roparun. Er zijn meerdere initiatieven binnen NS, en wij steunen één van deze initiatieven. Het is geen echte race maar het de bedoeling dat met een sportieve team prestatie er kansen worden gecreëerd voor kinderen die aan de verschrikkelijke ziekte kanker lijden. De stichting heeft zich tot doel gesteld om ook dit initiatief te steunen voor een aantal jaren. Dit team loopt één keer per twee jaar, als je dit steunt maak dan een donatie over met de tekst “Roparun”. Het doel is 2017!

screenhunter_01-dec-11-19-24

 

 

kaNS Centraal steunt het NS Internationaal team!

Steunen jullie mee?

Team 122

 

 

 

De Roparun 2017

 

Wat is de Roparun?

De Roparun is een ultiem teambuildingsevent, maatschappelijk verantwoord ondernemen en een avontuur voor het leven.

Degenen die er al een keer aan mee hebben gedaan, zijn besmet met het Roparunvirus en komen daar ook niet meer van af.

 

De Roparun is een estafetteloop van ca. 520 km van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Maar een nog veel belangrijker doel is geld ophalen voor mensen met kanker.

Dat gebeurt onder het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Het team bestaat uit zo’n 25 leden, waarvan 8 lopers, 4 fietsers, masseurs/sportverzorgers, chauffeurs, kaartlezers en ondersteuners. Er doen ca. 300 teams mee aan de editie in 2017.

 

Het team van NS International/kaNS Centraal gaat in het pinksterweekend 2017 deelnemen en rent in ongeveer 40 uur van Parijs naar Rotterdam. Een echte uitdaging.

Maar nog veel belangrijker: Wij willen heel veel geld ophalen voor het goede doel Roparun. Dat doen de leden van het Team individueel en gezamenlijk via allerlei acties.

Samen met alle teams was de opbrengst in 2016 5,5 mio Euro. Van dit geld worden mooie projecten gesponsord om voor mensen met kanker het leed te verzachten.

Projecten zijn bijvoorbeeld pruiken voor kinderen die kaal zijn door chemobehandeling, workshops “”Look good, feel better”, waakoffers, specifieke apparatuur voor ziekenhuizen, spullen en inrichting voor Hospice huizen, ontmoetings- en verblijfruimten op oncologische afdelingen in ziekenhuizen, etc.

Wil je meer weten over de Roparun en haar doelen, kijk dan eens op de site www.roparun.nl

 

KaNS Centraal biedt samen met NS International het NS-team de mogelijkheid om deel te nemen aan de Roparun 2017, zodat de teamleden dus veel geld op kunnen halen voor de mooie doelen van de Roparun.

Wilt u een bijdrage leveren aan deze mooie doelen, dan kunt u via Team 122 NS International op de site van Roparun een donatie doen. Het geld wordt dan rechtstreeks naar de Roparun overgemaakt. Uw donatie valt onder de voorwaarden van ANBI en is dus fiscaal aftrekbaar.

 

Tenslotte, de Roparun start op 03 juni 2017 in de middag/avond te Parijs. Wij hopen op 2e Pinksterdag vroeg in de middag feestelijk te finishen te Rotterdam. Iedere support is dan van harte welkom.