Stichting JIJ OOK

Kleuterschool in Kenia Afrika

NS’er heeft initiatief getoond: Harm Wesseling

Het idee: Kans geven aan kinderen, wat doen we, hoe worden donaties gebruikt
Stichting JIJ OOK !! heeft zich ten doel gesteld om mensen uit Nederland te betrekken bij het bereiken van Millenniumdoel nr. 2: “Onderwijs voor alle kinderen”.

Kleuteronderwijs is dé toegangspoort naar basisonderwijs. Zonder kleuteronderwijs vallen veel kinderen vroegtijdig uit de boot. Onderwijs aan kleuters is belangrijk voor eerste zorg en opvang, maar vooral voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Bovendien krijgen moeders in één-ouder-gezinnen zo meer kansen om het noodzakelijke inkomen te verdienen.

Twee kleuterscholen
Stichting JIJ OOK !! ondersteunt twee kleuterscholen in Naivasha te Kenia. De Mama Oege Nursery School en de Mama Daniela Nursery School. De kinderen die naar deze scholen gaan hebben de leeftijd tussen de 3 en 6 jaar. Wij ondersteunen nu de aanschaf van een watertank zodat de kinderen schoon drinkwater krijgen. Daarnaast zullen er het komende jaar nog meer zaken gerealiseerd gaan worden voor de aankleding van de lokalen. Denk hierbij aan meubilair, krijt, schoolborden en andere hulpmiddelen voor een kleuterschool.